Summerrolls met mango en atjar tjampoer

Notenvrij
Pindavrij
Glutenvrij
Vegan
Vietnamees

Summerrolls maken is niet moeilijk als je misschien denkt. Je moet het rollen even onder de knie krijgen, maar daarna kun je eindeloos combineren met al je favoriete groente (of fruit!). In dit summerrolls (oftewel verse Vietnamese springrolls) recept zitten alle smaken en structuren die je in een goed gerecht wilt. De mango maakt het zoet, de sla fris, de atjar tjampoer umami, want dat zijn eigenlijk gefermenteerde groenten. Top als hartige snack, lunch, voorgerecht of bijgerecht.

SnackHartige snack4 porties20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Glasnoedels25 g
Mango1/2
Avocado1
Romaanse sla4 bladeren
Bruin rijstpapier4 vellen
Verse koriandernaar smaak

Zo maak je het

  1. Kook de glasnoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel goed af met koud water. 
  2. Snijd ondertussen de mango in dunne reepjes.
  3. Snijd de avocado in achten (dikke plakken).
  4. Was de blaadjes sla en koriander. 
  5. Houd 1 vel rijstpapier voor 5-10 seconden onder de kraan. Leg op een snijplank. Leg een blad sla in het midden, de glasnoedels, mango, atjar tjampoer, verse koriander en avocado erbovenop. 
  6. Vouw dan de onderkant van het vel naar het midden, houd de vulling goed strak en rol iets. Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol door. 
  7. Snijd de summerrolls bij het serveren in de breedte doormidden. 
  8. Dip in sweet-chili-saus.

Tip(s)

  • Wil je zelf een makkelijke dipsaus voor verse springrolls maken? Meng sambal of sriracha met sojasaus en/of vegan mayonaise.
  • Houd je niet van koriander? Skip dit ingrediënt dan, of vervang het door verse peterselie of munt.