Soba met frisse gember-sojasaus

Glutenvrij
Tarwevrij
Vegan
Japans
Dit gerecht is zó simpel, dat je dit iedere middag wel zou kunnen eten. En dat doen veel Japanners dan ook. De dressing is heerlijk fris en hartig tegelijk. Voor een snelle oosterse lunch!
LunchNoodlegerecht1 portie10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Soba 100% boekweit1/2 pak
Citroen1
Verse gember1 cm
Knoflook1 teentje
Tamari2 elGeroosterde sesamolie1 el
Peterselie15 g

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Kook de soba volgens de aanwijzingen op de verpakking (5-6 minuten).
  2. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de gember.
  3. Pers de citroen uit en meng met de gember, tamari, sesamolie en geperste knoflook.
  4. Spoel de soba na het koken af onder koud water. Meng met de peterselie en giet de saus over de noedels.

Tip(s)

  • Liever wat meer groente bij je lunch? Voeg je favoriete (rauwe) groente toe, zoals bosui, taugé, paksoi, komkommer of courgette.