Deze simpele vegan pasta is lekker voor iedereen die glutenvrij én plantaardig eet. Een gezonde pastamaaltijd zonder kaas, die ook wel wat weg heeft van een salade. De pasta maken we van rijst en kurkuma, dus daar komt de übergele kleur vandaan!
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Kook de pasta gaar in 10 minuten en spoel af met koud water.
Snijd ondertussen de uien en bak in een koekenpan in 3 minuten glazig. Voeg de uitgelekte pasta toe aan de uien, voeg de tomatensaus en (evt. gehalveerde) cherrytomaatjes toe en roer tot alles warm is.
Rasp de cashewnoten fijn of doe ze in de blender. Meng met de edelgistvlokken.
Verdeel de pasta over de borden.
Garneer met rucola, cashewnoten en edelgistvlokken. Breng op smaak met zout en peper.