Zin om zelf soep te maken? Dit vegan recept voor wortelsoep is lekker zacht en romige, met superveel smaak. Wortelsoep met gember en kokosmelk. Dat zijn winnende combinaties! En dat blijkt, want dit recept is al door talloze mensen goedgekeurd en stiekem in het standaard receptenvocabulaire beland. Dus houd je van een stevige, winterse soep? Dan is deze gezonde wortelsoep voor jou!
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Schil de wortels of schrob ze schoon met tawashi (groenteborstel). Snijd ze in plakjes of repen. Snijd de rode uien in stukjes.
Doe de sesamolie in een grote pan (met deksel). Bak de uien in ca. 2 minuten glazig.
Maak de knoflook schoon en rasp de gember. Voeg samen met de gesneden wortels toe aan de uien en bak een minuut of 2.
Blus af met het water en de kokosmelk.
Doe de genmai miso in een mok, samen met wat heet water. Roer tot de miso is opgelost. Voeg toe aan de koekenpan.
Plaats het deksel op de pan en laat het ongeveer 25-30 minuten zachtjes sudderen, totdat de wortels zacht zijn.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Vermaal met de staafmixer tot een zachte, romige soep.
Garneer met zwarte sesamzaadjes of verse peterselie als je wilt.
Tip(s)
Houd je van pittig? Voeg dan 1-2 theelepels chilivlokken toe aan de miso-pasta.