Roggerepen met pecan en cacao

Pindavrij
Tarwevrij
Vegan
Wil je zelf energy bars maken zonder havermout? Mueslirepen zonder muesli? Dit vegan repen recept is zonder suiker, met dadels. Het bijzondere aan deze repen is dat niet die basis hebben van havermout of muesli, maar van roggebrood. Door de dadels wordt de smaak lekker zoet en blijft de reep lekker compact. Lekkere repen om zelf te maken, met maar 4 ingrediënten. Een supervoedzaam tussendoortje en een lekkere snack voor onderweg!
SnackKoek en snoep6-8 repen10 minuten bereiden1 uur wachten
Delen:

Keukenspullen

Keukenmachine
Cakeblik

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Maal de dadels helemaal fijn in de keukenmachine, tot een kleverige bal ontstaat.
  2. Voeg het roggebrood, het cacaopoeder en 50 g pecannoten toe en maal alles fijn.
  3. Hak de overgebleven pecannoten fijn.
  4. Bekleed een cakeblik (25 cm lang) met bakpapier en verdeel het deeg over het blik. Druk nog niet aan, maar verdeel eerst de verkruimelde pecannoten over het deeg. Druk dan alles met een lepel heel goed aan, totdat het deeg zo massief mogelijk is. Zorg dat de repen zo’n 2-3 cm hoog zijn.
  5. Zet minimaal een uur in de vriezer en snijd er vervolgens mooie repen van.
  6. Doe er evt. een reepje bakpapier en een touwtje om.

Tip(s)

  • Zijn je dadels niet echt smeuïg? Laat ze dan even 10 minuten weken in koud water of voeg een eetlepel ahornsiroop toe aan het vermalen deeg.
  • Bewaar de repen in de vriezer.