Rijstpapier-chips met tofu-guacamole-mix

Japans

Zin in een hartige snack? Dit recept biedt een hartig hapje met een perfecte balans van smaken en texturen. De knapperige rijstpapierchips zijn licht en glutenvrij, terwijl de romige guacamole van tofu en avocado rijk en voedzaam is. Deze eiwitrijke combinatie maakt het een ideale snack voor feestjes, borrels of als tussendoortje. Een gezondere snack die ook als maaltijd kan dienen!

SnackHartige snack1-2 porties25 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de dip:
Gerookte tofu200 g
Ahornsiroop graad A1 tl
Paprikapoeder1/2 tl
Sriracha2 el
Sesamzaad zwart3 tl
Vegan mayonaise3 el
Avocado1
Peper en zoutnaar smaak

Zo maak je het

  1. Snijd de gerookte tofu in zo klein mogelijke blokjes. Doe in een kom.
  2. Voeg de vegan mayonaise, sriracha, ahornsiroop, zwart sesamzaad, paprikapoeder, peper en zout toe aan de tofu.
  3. Snijd de avocado in blokjes. Roer door de tofu-mayonaise-mix tot een romige dip.
  4. Proef en voeg eventueel nog wat peper, zout, sriracha of paprikapoeder toe naar smaak.
  5. Maak dan de rijstpapierchips. Zet een steelpan of koekenpan op het vuur. Gebruik je een steelpan, dan heb je minder olie nodig, maar kun je maar 1 stuk rijstpapier tegelijk bakken. Zorg dat je een laagje van ca. 1 cm olie in de pan hebt.
  6. Wacht tot de olie heet is, maar niet gaat verbranden.
  7. Knip het bruine rijstpapier in vieren.
  8. Voeg een stukje rijstpapier toe aan de pan. Het rijstpapier krult in een paar seconden op. Zorg dat de olie zo snel mogelijk het hele stuk rijstpapier raakt. Zodra het rijstpapier knapperig is, haal je het direct uit de pan.
  9. Leg op een stuk keukenpapier om uit te lekken.
  10. Herhaal dit proces met alle stukjes rijstpapier.
  11. Serveer direct. Doe een eetlepel van de tofu-mix op een stuk rijstpapierchips en eet het als een snack.

Tip(s)

  • Zorg dat de olie medium heet is. Zeker niet te heet. De olie is heet genoeg als het rijstpapier direct opkrult.
  • Frituur niet te veel rijstpapier chips tegelijk om de temperatuur van de olie te behouden.
  • Serveer de chips direct nadat ze zijn gefrituurd voor de beste crunch. Als je van plan bent ze op een later tijdstip te serveren, verwarm ze dan kort in de oven om ze weer knapperig te maken.
  • Dit trucje werkt met zowel wit als bruin rijstpapier, maar wit rijstpapier geeft net wat meer stevigheid.