Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Week de shiitake 1-4 uur in 100 ml water. Bewaar het vocht.
Hak de rode ui fijn. Snijd de wortel in dunne reepjes.
Kook de ramennoedels 3 minuten (niet langer!). Ze moeten nét gaar zijn.
Fruit de ui en wortels in een hete wok of koekenpan, besprenkeld met (sesam)olie. Bak tot ze zacht zijn. Dit duurt 3-5 minuten.
Rasp de gember. Pers de knoflook.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een aparte kom. Voeg het shiitakevocht toe en meng.
Voeg de saus en spinazie toe aan de wok. Verwarm tot de saus zo dik is als je wilt. Dit duurt 2-3 minuten op hoog vuur.
Voeg de noedels op het laatste moment toe aan de wok en meng.