Ramen bolognese

Notenvrij
Pindavrij
Glutenvrij
Tarwevrij
Vegan
Italiaans
Spaghettidag, en dat vieren we. Maar dan wel een beetje anders dan normaal. Geen spaghetti bolognese, maar ramen bolognese. Je hebt dit gerecht binnen 10 minuten op tafel! Dat is sowieso sneller dan een spaghetti recept, want ramen hoef je maar 3 minuten te koken!
DinerPasta1 grote bowl15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Sjalotje1
Knoflook2 teentjes
Wortel1 kleine
Geroosterde sesamolie2 elMirin2 elTomatensaus pikant1/2 pot
Linzen (in pot)1/2 pot
Water200 ml
Tamari2 elRamen zwarte rijst1 portie
Verse koriander

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Snijd het sjalotje fijn. Pers de knoflook. Snijd de wortel julienne.
  2. Doe de sesamolie in een soeppan en fruit het sjalotje. Als het sjalotje glazig is, voeg je de knoflook en wortel toe. Bak ca. 2 minuten.
  3. Blus af met mirin.
  4. Voeg de tomatensaus, het water en de sojasaus toe.
  5. Voeg de ramen toe. Kook de tomatensoep zachtjes gaar in 3 minuten.
  6. Voeg in de laatste minuut de linzen toe.
  7. Giet de soep in bowls of soepborden.
  8. Snijd de koriander fijn en garneer de soep ermee. 

Tip(s)