Deze simpele quinoasalade heeft precies de ingrediënten die je wilt in een recept voor een goede vegan salade. De eiwitten van de quinoa, pompoenpitten en kikkererwten, de gezonde vetten van de avocado en tahin. Tamari en ahornsiroop zorgen precies voor die perfecte balans tussen zoet en zout. Een pareltje van een frisse vegan salade en een heerlijke vegan dressing!
Diner & lunchSalade2 grote bowls20 minuten bereiden
Bij Djuli staat duurzaamheid op 1. Ze leeft vegan, werkt in een biowinkel en blogt over een groene lifestyle. Ze is ook food)fotograaf en receptontwikkelaar.
Zo maak je het
Doe de quinoa in een zeef en was het onder de kraan.
Doe de quinoa in een pan, voeg 200 ml water toe en laat het 15 minuten zachtjes koken.
Rooster de pompoenpitten ongeveer 2 minuten in een pan zonder olie
Snijd de radijsjes in dunne plakjes, de spinazie in smalle reepjes en de avocado in blokjes. Doe ze in een kom en voeg de uitgelekte kikkererwten toe.
Maak ondertussen de dressing: doe de tahin, de tamari, de ahornsiroop en het water in een kleine kom en mix tot een gladde dressing.
Giet de quinoa af als er water over is, voeg het toe aan de kom met groenten en schep alles goed door elkaar.
Verdeel de salade over 2 diepe borden en serveer met de pompoenpitten en eventueel wat peper en zout.
Tip(s)
Vervang de quinoa voor couscous en je hebt geen pan meer nodig!