Proteïnebrood met oesterzwammen

Japans

Oesterzwammen op brood, je ziet het vast wel eens op de lunchkaart staan. Wil je nu thuis een feestje maken van je lunch, dan is dit een simpel recept dat je in no-time klaar hebt staan. Zo maak je van je home-office gewoon een luxe kantine! De umami-saus in dit recept maakt de smaak helemaal af. Het umami van de paddenstoelen wordt nog eens extra versterkt door de umami-saus, en dat past perfect bij het proteïnebrood (of welk brood je er ook bij kiest) en de hummus en rode kool.

LunchBrood en sandwich1 portie15 minuten bereiden
Delen:

Zo maak je het

  1. Snijd de rode kool ultrafijn. Je hebt maar een klein beetje nodig, een paar plukjes is genoeg. Snijd de lente-ui fijn.
  2. Scheur de oesterzwammen in kleinere reepjes.
  3. Verhit de sesamolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de oesterzwammen tot ze goudbruin worden. Voeg halverwege de rode kool, lente-ui en knoflookpoeder toe, met eventueel wat zout en peper.
  4. Zet het vuur zacht als de oesterzwammen gaar zijn. Voeg de umami-saus toe. Bak nog even een minuutje, zodat de smaken kunnen intrekken.
  5. Smeer de hummus op het proteïnebrood.
  6. Beleg met de oesterzwammen en rode kool.
  7. Bestrooi met gomasio en eventueel wat crispy onions of lente-ui.

Tip(s)

  • Heb je geen rode kool in huis? Vervang het door een andere knapperige groente, spinazie of sla.
  • Door het proteïnebrood van TerraSana te gebruiken krijg je heel simpel extra eiwit binnen, maar deze umami-oesterzwammen zijn natuurlijk ook heel lekker op een ander favoriet broodje.  
  • Ook lekker op het stevige zadenbroodje van TerraSana: omega-3-brood.