Zin in popcorn met een Japanse twist? Zeewier is niet voor iedereen weggelegd, maar toch kun je er hele fijne gerechten mee maken. Popcorn met nori en furikake klinkt misschien een beetje gek, maar lekker is het zeker. En ja, ook behoorlijk verslavend!
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Gebruik voor dit recept een pan met deksel. Doe de sesamolie in de pan. Zorg dat de bodem bedekt is.
Voeg een dun laagje pofmaïs aan de pan toe. Zorg dat de bodem nét bedekt is, zodat de korrels goed in de olie liggen. Besprenkel met zout.
Schud de pan iedere 10 seconden heen en weer, zodat de korrels blijven bewegen en tegelijkertijd omringd worden met de olie.
Zodra de pofmaïs begint te poppen, zet je het vuur halfzacht. Blijf iedere 5-10 seconden heen en weer schudden, tot het poppen stopt. Houd het deksel nog even op de pan, zodat je geen laatste gepopte maïskorrel in je gezicht krijgt.
Knip met een schaar het norivel in vierkantjes van ongeveer 1 cm.
Doe de popcorn in een kom. Besprenkel met sesamolie en maak het af met furikake en de verknipte nori.