Soep is altijd goed. Als gezonde lunch met groente, als avondsnack of zelfs als licht diner of simpel voorgerecht. Het grote voordeel van soep is natuurlijk dat je het altijd wel een paar dagen kunt bewaren. Een bowl vol groene groente, een soep met groene pesto. Dat is toch genieten? En een ander voordeel: soep is snel klaar. Wil jij dus een simpele soep maken? Dan is deze hippe soep er één die niet moelijk te onthouden is. Dit vegan soep recept is bedacht door Sanne van het platform Living the Green Life.
Living the Green Life is een lifestyle platform. Hier draait alles om plantaardig eten en vegan travel hotspots. Het platform is opgericht door Sanne de Rooij. Ze is ondernemer is auteur van meerdere vegan kookboeken (Easy Vegan). Check livingthegreenlife.com
Zo maak je het
Snipper de rode ui. Was de paprika, broccoli en bleekselderij en snijd alles in stukken. Snijd de kop van de pikante groene pepers.
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui.
Voeg de paprika, broccoli, bleekselderij, doperwten toe. Bak 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg het water en het groentebouillonblokje toe.
Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen de nuts & seeds mix goudbruin in een droge koekenpan.
Zet het vuur uit. Voeg de pikante groene pepers toe. Maal de soep fijn met een staafmixer.
Roer de pesto door de soep.
Serveer in kommen. Garneer de soep met de nuts & seeds. Serveer met gebakken naanbrood of grissini.
Tip(s)
Laat de groene pepers uit de soep en je hebt een heerlijk maaltje voor het hele gezin!