Dit is een pita recept met een sausje van techina (dat zeggen ze in het Midden-Oosten voor tahin of tahini) en kikkererwten. Een vegan pitabroodjes recept met een Israëlisch, Libanees of Syrisch randje. De ovengebakken kikkererwten vullen het pitabroodje lekker op met precies de juiste smaken en structuren. Een makkelijk vegan recept, die je vegan houdt als je onze vegan pesto di pomodori gebruikt. Je doet de kikkererwten in de oven, maakt ondertussen het sausje en snijd de groente, bakt de pita af, en voilà: Midden-Oosterse pitabroodjes waar je blij van wordt!
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 225°C.
Meng de kikkererwten met de pesto en bestrooi met zwarte peper. Bedek een bakplaat met bakpapier, leg de kikkererwten erop en rooster ze 5-10 minuten in de oven.
Pers de knoflook en meng alle ingrediënten voor de techina in een schaaltje.
Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en bak ze in 2-3 minuten gaar in de oven of in een broodrooster.
Snijd de ui, tomaat en komkommer in plakjes of reepjes.
Snijd de pita’s open en besmeer ze royaal met de techina.
Beleg ze vervolgens met een blad sla, rode ui, tomaat, kikkererwten en komkommer. Besprenkel eventueel nogmaals met de techina of rode pesto.