Pita met falafel

Glutenvrij
Vegan
Israëlisch
Hoe maak je goede vegan falafel? Pro-tip: met gedroogde kikkererwten. Je hoeft ze alleen te weken, niet te koken. Dat scheelt een hoop tijd! Falafel eet je natuurlijk met pita, of je dipt ze in een lekker Mediterraans sausje. Tahini sausje of hummus bijvoorbeeld, voor een chickpea-overload!
Diner & lunchBrood en sandwich2 pita's15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de basis:
Pitabroodjes spelt2
Komkommer1/2
Tomaat1
Rucola20 g
Voor de falafel:
Gedroogde kikkererwten150 g
Knoflook2 teentjes
Verse peterselie15 g
Komijn1 tl
Koriander1 tl
Paprikapoeder1 tl
Citroensap2 el
Olijfolie2 el
Hot sauce1 el
Kokosolie (geurloos)2 flinke el

Keukenspullen

Oven

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Laat de kikkererwten een nachtje weken in ruim water.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Snijd de komkommer en tomaat in reepjes of plakjes.
  4. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de falafel, behalve de kokosolie, in de keukenmachine en maal alles fijn. Niet te fijn, het moet geen hummus worden.
  5. Rol balletjes van het deeg en druk ze iets plat.
  6. Doe de kokosolie in een koekenpan en bak de falafel om en om in 5-6 minuten bruin.
  7. Bak de pitabroodjes af in de oven of broodrooster voor 2-3 minuten.
  8. Snijd de pita’s open. Smeer de broodjes in met hummus. Vul ze vervolgens met rucola, tomaat en komkommer, falafel en eventueel wat extra hummus.