Pinsa Provenzale met vegan roomkaas en oesterzwammen

Notenvrij
Pindavrij
Vegan
Italiaans

Pinsa combineert het beste van pizza en focaccia. Een luchtige bodem, die toch ook knapperig is. Als pinsa je de laatste tijd nog niet opgevallen was, moet je dit recept echt eens proberen! Op pinsa hoef je niet per se tomatensaus te doen, zoals je mestal bij pizza doet. Vegan roomkaas is ook een goede optie. Combineer het met oesterzwammen en rucola, en je hebt een vegan pinsa Provenzale waar je U tegen zegt. De oesterzwammen geven het een lekkere bite die ergens misschien lijkt op vis of vlees. Aanrader!

Diner & lunchPizza & pinsa2 porties15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Pinsa2 st.
Vegan roomkaas6 el
Provençaalse kruiden2 el
Oesterzwammen150 g
Rucolapaar handjes
Olijfolienaar smaak optioneel

Keukenspullen

Oven

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de pinsa's op een bakplaat.
  3. Verdeel vegan roomkaas gelijkmatig over de pinsa’s.
  4. Bestrooi elke pinsa met Provençaalse kruiden.
  5. Scheur de oesterzwammen in kleine stukjes. Beleg beide pinsa’s ermee.
  6. Bak de pinsa's in de voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten, of totdat de randen goudbruin zijn.
  7. Garneer elke pinsa met een handvol rucola.
  8. Besprenkel naar smaak met olijfolie (optioneel).