Pinsa Primavera met vegan pesto

Vegan
Pindavrij
Italiaans

Dit is onze versie van een pinsa Primavera: de klassieke Italiaanse favoriet met een lekkere, vegan twist. Met vegan pesto, dungesneden groenten en vegan mozzarella. Bestrooid met geroosterde pijnboompitten voor die lekkere crunch. Bak je pinsa goudbruin, crispy en zacht, en je hebt een superlekker hapje om te delen met je vrienden en familie, tijdens chille diners en feestelijke party's. Een makkelijk recept voor vegan pinsa met pesto.

Diner & lunchPizza & pinsa2 porties20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Pesto verde4 el
Rode paprika1/2
Courgette1/2
Pijnboompitten2 elPinsa2 st.
Vegan mozzarella100 g
Olijfolienaar smaak optioneel

Keukenspullen

Oven

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de paprika en courgette in zo dun mogelijke plakjes.
  3. Snijd de mozzarella in plakjes.
  4. Leg de pinsa’s op de bakplaat.
  5. Verdeel 2 eetlepels pesto verde gelijkmatig over elke pinsa.
  6. Beleg elke pinsa met plakjes vegan mozzarella, paprika, courgette en 1 eetlepel pijnboompitten.
  7. Bak de pinsa's in de voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten, of totdat de randen goudbruin zijn en de vegan mozzarella gesmolten is.
  8. Besprenkel naar smaak met olijfolie (optioneel).