Pinsa Margherita met vegan bolognese

Vegan
Notenvrij
Pindavrij
Italiaans

Geen pizza margherita, maar pinsa margherita. Ok, en misschien iets meer dan een gewone margherita. Want deze tomatensaus is een vegan bolognese, en is dus extra dik en gevuld met eiwitrijke seitan. Verder is pinsa gewoon té lekker om te beleggen met heel veel bijzondere ingrediënten. Tomatensaus, vegan mozzarella en basilicum is al op en top genieten. Gebruik je vegan mozzarella en onze vegan bolognese, dan houd je je pinsa plantaardig. Top als je een feestje hebt en lekkere hapjes wilt uitdelen, maar ook als je gewoon een makkelijke avondmaaltijd wilt voor jezelf. 

Diner & lunchPizza & pinsa2 porties20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Cherrytomaten10
Verse basilicum1
Pinsa2 st.Vegan bolognese tomatensaus6 el
Vegan mozzarella200 g
Olijfolie1 el

Keukenspullen

Oven

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Halveer de cherrytomaatjes.
  3. Leg de pinsa's op een bakplaat.
  4. Verdeel 3 eetlepels vegan bolognese tomatensaus gelijkmatig over elke pinsa.
  5. Scheur de mozzarella in stukjes en beleg de pinsa’s hiermee.
  6. Voeg verse basilicumblaadjes toe naar smaak en verdeel de cherrytomaatjes over de pinsa's.
  7. Bak de pinsa's in de voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten, of totdat de randen goudbruin zijn en de vegan mozzarella gesmolten is.
  8. Besprenkel naar smaak met olijfolie (optioneel).