Pasta pesto met gewokte sperziebonen

Sojavrij
Notenvrij
Pindavrij
Glutenvrij
Tarwevrij
Vegan
Koolhydraatarm
Zin in pasta, maar wil je granen even overslaan? Deze penette maken we van 100% peulvruchten (erwten). Superlekker en glutenvrij. Een simpel vegan pastarecept waar je gewoon blij van wordt.
DinerPasta2 grote porties10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Gnocchetti di ceci250 gPesto verde4 el
Sperziebonen250 g
Kokosolie (geurloos)1 el
Rode uien2 kleine
Cherrytomaten250 g
Edelgistvlokken2 el

Keukenspullen

Wokpan

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Kook de pasta in 3-4 minuten gaar. Spoel af met koud water. Meng met 4 el pesto verde.
  2. Maak de sperziebonen schoon. Snijd ze in korte stukjes van ca. 3 cm.
  3. Snijd de rode uien fijn. Snijd de cherrytomaten door de helft.
  4. Verhit een koekenpan met kokosolie. Zet het vuur hoog.
  5. Voeg de sperziebonen toe en wok ze in ca. 5 minuten knapperig en gaar.
  6. Voeg de rode uien toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de laatste minuut de cherrytomaatjes toe.
  7. Dien de borden op en garneer met edelgistvlokken.

Tip(s)

  • Je kunt de gnocchetti ook prima vervangen door een van de andere glutenvrije pasta’s.