Pannenkoeken met kokosmelk

Hollands

Stap binnen in de verrukkelijke wereld van vegan pannenkoeken met kokosmelk. Want wie zegt dat pannenkoeken zonder ei moeilijk te maken zijn? Dit waanzinnige pannenkoekenrecept brengt je de lekkerste vegan en glutenvrjie pannenkoekjes. Gezond, tarwevrij, met boekweit en boordevol smaak. Kokosmelk geeft ze die extra kick, dat komt door dat extra vleugje goede vetten. Verwen jezelf en je vrienden met jouw beste pannenkoeken bakkunsten! Ontdek de magie van vegan pannenkoeken met kokosmelk, oftewel pannenkoeken zonder ei, zonder banaan, maar mét een explosie aan smaak! Laat die pannenkoekenpan maar sissen!

LunchPannenkoeken en wafels4-6 pannenkoeken25 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Boekweitmeel100 g
Zeezout (keltisch)snufje
Plantaardige boterom in te bakken
Vers fruitnaar smaak
Ahornsiroop graad Anaar smaakKokosmelk light200 ml
Wijnsteenbakpoeder2 tl

Keukenspullen

Blender
Mixer

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Meng in een kom het boekweitmeel, bakpoeder en zout.
  2. Voeg de kokosmelk, de ahornsiroop en het vanille-extract toe. Roer alles goed door elkaar tot je een glad beslag hebt. Als het beslag te dik is, kun je wat extra kokosmelk toevoegen om de gewenste consistentie te krijgen.
  3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje plantaardige boter toe om de pan in te vetten.
  4. Schep een deel van het beslag in de pan en strijk het beslag voorzichtig uit met een spatel, zodat je een gelijkvormige cirkel hebt.
  5. Bak de pannenkoek aan elke kant voor ongeveer 2-3 minuten, tot de onderkant goudbruin is en er belletjes op het oppervlak verschijnen, of tot je de pannenkoek gemakkelijk om kunt draaien. Draai de pannenkoek voorzichtig om met een spatel en bak de andere kant.
  6. Herhaal dit proces met de rest van het beslag.
  7. Serveer de pannenkoeken warm met toppings naar keuze, zoals vers fruit, ahornsiroop, en baobabpoeder.

Tip(s)

  • Dit recept is gemaakt met de kokosmelk van TerraSana, en die bevat 11% vet. Is je beslag te dik of te dun? Voeg meer kokosmelk of meer boekweitmeel toe, tot je de juiste consistentie van het beslag hebt.