Okonomiyaki: hartige Japanse pannenkoek

Japans
Okonomiyaki is een hartige Japanse pannenkoek. Als we okonomiyaki vrij vertalen vanuit het Japans, betekent het ‘gebakken of gegrild zoals je wilt’. Dit recept voor okonomiyaki is vegan en glutenvrij. Waar je traditioneel gezien vaak bonitovlokken gebruikt (tonijn) en tarwe, is dit recept voor okonimiyaki geschikt voor vegans en glutenvrije eters. Een hartig alternatief voor de Hollandse pannenkoek. Je kunt dit recept goed maken voor de lunch, maar in Japan wordt okonomiyaki ook vaak geserveerd bovenop noodles. Zo heb je een heerlijke avondmaaltijd vol met heerlijke biologische ingrediënten!
Diner & lunchPannenkoeken en wafels2 pannenkoeken20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de saus:Teriyaki woksaus3 tl
Ketchup1 flinke el
Ahornsiroop graad C2 tl
Voor de wasabimayonaise
Vegan mayonaise1 el
Wasabi1 tl
Voor de toppings:
Bosuitje1/2
Sushi gember2 st.Aonori1 el

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Snijd de witte kool in flinterdunne reepjes. Snijd de sushi gember fijn. Pers de knof­look.
  2. Doe alle ingrediënten voor de pannen­koek in een kom en meng.
  3. Doe een beetje kokosolie in een koeken­pan en bak de pannenkoek in 5-6 minuten gaar. Keer halverwege om.
  4. Meng de ingrediënten voor de saus. Smeer de pannenkoek hiermee in.
  5. Meng de mayonaise met de wasabi. Verdeel over de pannenkoek.
  6. Snijd het bosuitje fijn.
  7. Top de pannenkoek af met de bosui, extra sushi gember en aonori.

Tip(s)

  • Wil je de pannenkoek helemaal glutenvrij hou­den? Vervang de teriyaki dan voor 2 el tamari en 1 tl appelsap of mirin.