Mexicaanse salade met pittige balsamicodressing

Glutenvrij
Vegan
Mexicaans
Mis je je groentes vandaag, of wil je een snelle en makkelijke vegan lunch bereiden? Dit basisrecept voor een Mexicaanse salade is simpel, maar heel goed om in je recepten-vocabulaire te hebben. Een kleurrijke salade met de ultieme versie van guacamole en een pittige vegan balsamicodressing. Als spreekwoordelijke kers op de taart eet je hier triangle chips bij. Zo maak je een salade ook interessant voor de jongere mensen in huis, want dat zijn eigenlijk veredelde nacho's!
DinerSalade2-3 porties15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de basis:
Romaanse sla1 krop
Tomaten4
Komkommer1
Kidneybonen in pot360 g
Maïs200 g
Verse koriander15 g
Triangles maïs en peulvruchten80 g
Voor de guacamole:
Avocado1
Sjalotje1/2
Citroensap1 el
Chilivlokken1/4 tl
Peper en zout

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Snijd de sla fijn. Snijd de tomaten en komkommer in stukjes.
  2. Laat de kidneybonen en maïs uitlekken.
  3. Snijd de koriander fijn. Houd een minibeetje koriander apart voor de guacamole.
  4. Meng de rest van de groentes voor de basis in een bowl.
  5. Prak de avocado. Snijd het halve sjalotje heel fijn.
  6. Meng de ingrediënten voor de guacamole tot een romige spread. Proef goed en voeg evt. nog wat peper, zout of chili toe.
  7. Snijd de pikante groene pepers flinterdun.
  8. Meng de ingrediënten voor de dressing. Verspreid dit over de salade. Maak af met de guacamole en triangles.

Tip(s)