Mango-amazake ijs

Alleen gezoet met amazake
Japans
Ga je mango ijs zelf maken? Veel echte mango gebruiken is dan sowieso een eerste goede keuze. Want als je toch zelf aan de slag gaat, kun je maar beter voor een gezond mango ijs recept gaan, vind je niet? Bijzonder aan dit recept is natuurlijk de amazake. Die zorgt nét voor dat beetje extra zoet, extra umami en die perfecte structuur. Maak je liever mango ijs zonder suiker? Laat de kokosbloesemsuiker dan weg. Ietsje minder zoet, maar kan ook prima! Dit ijs kun je in 5 minuten maken, zónder het gebruik van een ijsmachine! Het is het lekkerst als je met bevroren fruit werkt en het ijs direct serveert. Zet je het toch terug in de vriezer, maak er dan eerst bolletjes ijs van, en laat het vóór je het ijs serveert 10 minuutjes staan.
DessertIJs en toetjes4 ijsjes10 minuten bereiden4 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Bevroren mangostukjes500 g
Amazake rijst100 gKokosbloesemsuiker2 el
Citroen1 tl
Verse munt2 el

Keukenspullen

Blender

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Doe de bevroren mangostukjes en de amazake in de blender. Maal net zo lang tot een ijsachtige substantie ontstaat.
  2. Voeg dan de munt, citroen en kokosbloesemsuiker toe en meng nogmaals.
  3. Garneer met wat blaadjes munt.

Tip(s)

  • Wil je het toch in de vriezer bewaren, roer dan de eerste 4 uur het ijs steeds even om, om ijskristallen te voorkomen.
  • Dit mango-amazake ijs is heerlijk in combinatie met lauwwarme, plakkerige kokosrijst. Kook 100 gram sushirijst bijna droog en voeg de laatste 5 minuten 50 gram amazake en 50 gram gemalen kokos toe. Garneer met 2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel.