Low-calorie spaghetti bolognese (vegan)

Caloriearm
Vegan
Italiaans
Vegan spaghetti bolognese, en dan ook nog eens keto-friendly en lower-calorie. Hoe dat kan? Konjac noodles! Dit is koolhydraatarme pasta zonder vet of gluten. Het smaakt wel anders dan traditionele spaghetti en het ziet er doorzichtig uit. Maar de bite is lekker en het idee dat je pasta eet is er absoluut. Dus jij voor een koolhydraatarme spaghetti bolognese, vegan spaghetti bolognese of zelfs het snelste recept voor spaghetti bolognese? Dit recept heeft het allemaal. Ideaal!
DinerPasta1-2 porties10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Cherrytomaten100 g
Rode ui1 middelgrote
Tomatensaus 100%1 pot
Spinazie100 g
Konjac tagliatelle1 pak

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Snijd de rode ui fijn. Fruit 2-3 minuten in een met olie besprenkelde koekenpan.
  2. Snijd de snoeptomaatjes doormidden en voeg na 1 minuut toe aan de rode ui.
  3. Voeg de vegan bolognesesaus toe en verwarm op middelhoog vuur.
  4. Laat de konjacspaghetti uitlekken. Voeg toe aan de tomatensaus en verwarm ca. 2 minuten.
  5. Voeg op het laatste moment de spinazie toe en roer door tot de spinazie net geslonken is. 
  6. Verdeel over 1 of 2 borden. 
     

Tip(s)

  • Garneer met vegan kaas of verse peterselie.