Linzensoep

Glutenvrij
Vegan
Turks
Een soepje is zo gemaakt. En het leukste is: deze vegan linzensoep maak je met producten die je bijna altijd wel in je keukenkastje hebt staan. Een typische quarantaine-lunch, zullen we maar zeggen!
VoorgerechtSoep3-4 kommen30 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Uien2 middelgrote
Knoflook3 teentjes
Kokosolie (geurloos)2 el
Rode linzen400 g
Groentebouillonblokjes miso2
Tomatenblokjes400 g
Water750 ml
Kokosmelk puur200 ml

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Snijd de uien in stukjes.
  2. Doe de kokosolie in een soeppan. Bak de uien in 2 minuten glazig. Bak de knoflook 1 minuut mee.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe.
  4. Laat onder af en toe roeren ca. 20 minuten zachtjes sudderen.
  5. Pureer met de staafmixer.