Kimchi voor beginners

Caloriearm
Glutenvrij
Vegan
Koolhydraatarm
Suikervrij
Koreaans

Stap in de wereld van kimchi! Kimchi is Koreaanse gefermenteerde groente (kool). Dit makkelijke recept is speciaal ontworpen voor beginners, zonder ervaring met thuis fermenteren. Wat je nodig hebt, is een beetje nieuwsgierigheid, én zo’n handige pickle pers. Daardoor wordt zelf kimchi maken gewoon 10x gemakkelijker. Bereid je voor op een staaltje fermenteren voor beginners, en knapperige Chinese kool met een lekkere mix van kruiden. Get ready to kimchi-fy your life!

BijgerechtGefermenteerd eten8 porties15 minuten bereiden24 uur wachten1 uur weken
Delen:

Dit heb je nodig

Zeezout (keltisch)10 g
Chinese kool500 g
Gochugaru10 g
Genmai miso1 flinke tlGenmai su1 el
Gember5 g
Knoflook2 teentjes
Wortel80 g
Bosuitjes3 stengels

Keukenspullen

Pickle pers

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Was de kool. Snijd de Chinese kool in grove stukken van 2-3 centimeter.
  2. Meng de stukken kool en het zeezout in een grote kom. Kneus de kool goed met je handen, totdat de kool nat begint te worden. Dit duurt minimaal 2 minuten.
  3. Maak de kimchi-pasta. Pers de knoflook. Rasp de gember. Rasp de wortel. Snijd de bosui fijn. Meng samen met de gochugaru, genmai miso en genmai su.
  4. Voeg de kool toe aan de kimchi-pasta en meng alles goed door elkaar met je handen of een lepel.
  5. Doe de kool en de kimchi-pasta in de pickle pers. Doe het deksel op de pickle pers en laat op kamertemperatuur staan voor 24-48 uur om te fermenteren.
     

Tip(s)

  • Wil je de kimchi op een authentieke manier maken, dan is gochugaru een ingrediënt dat niet mag ontbreken. Dit zijn Koreaanse chilivlokken. Het verschil tussen gochugaru en chilivlokken is dat gochugaru wat milder is van smaak en wat grover van structuur. Gebruik je chilivlokken, gebruik dan ongeveer de helft minder dan in het recept staat. Het wordt dan wel echt een stuk pittiger.
  • Bewaar de kimchi tot 4 dagen in de koelkast.
  • Korter of langer fermenteren kan ook. Proef na iedere x aantal uur om te zien of de kimchi naar je smaak is. Als je in een pickle pers fermenteert, is het gebruikelijk om tot 7 dagen te fermenteren.