Japanese boerenkool pickle

Notenvrij
Pindavrij
Vegan
Caloriearm
Vetarm
Alleen gezoet met ahornsiroop
Japans

Boerenkool inleggen klinkt misschien een beetje gek, maar is superlekker! Door een pickle pers te gebruiken krijgt de boerenkool precies de juiste bite. Combineer dat met een goede mix van Japanse smaakmakers, en je hebt een lekkere salade of verfijnd bijgerecht voor bij je misosoep, sushi of sobagerecht (noodles). Groente fermenteren hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn, de pickle pers maakt het je lekker gemakkelijk!

BijgerechtGefermenteerd eten4 porties10 minuten bereiden120 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Boerenkool200 g
Zeezout (keltisch)4 g
Gembersiroop1 el
Genmai su2 elShoyu1 elAhornsiroop graad A1/2 elGeroosterde sesamolie1/2 elFurikake2 el
Tsukemonoki1

Chef

Zaloa Otaduy - Farmacook

Zaloa Otaduy is het gezicht van Farmacook. Ze gebruikt haar passie voor koken, culinaire creativiteit en liefde voor bewust en biologisch eten om cursussen en workshops te geven aan mensen die graag gezonder willen leven.

Zo maak je het

  1. Snijd de boerenkool fijn. Dit kan ook heel gemakkelijk met een keukenmachine.
  2. Doe de boerenkool in een grote kom, voeg het zeezout toe en masseer de boerenkool. 
  3. Doe in de pickle pers (tsukemonoki).
  4. Laat 2 uur fermenteren.
  5. Maak dan de vinaigrette. Rasp de gember. Doe de genmai su, gembersiroop, shoyu, ahornsiroop, sesamolie en furikake in een kommetje en meng. 

Tip(s)

  • Gebruik het liefst verse boerenkool voor deze 'kale pickle'.
  • Ook lekker met umeboshi. Doe een stukje umeboshi in het midden van elk balletje als je wat meer smaak aan de rijst wilt geven.