Een pizza met hummus? Dat is superlekker. Door de gegrilde bloemkool, de Midden-Oosterse smaakmaker harissa en de iets zoete granaatappelpitjes is dit een pizza-anders. Israeli style met een randje! De geroosterde bloemkool is natuurlijk ook heerlijk zonder de pizza, dus onthoud 'm even voor de volgende keer!
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op grillstand of minimaal 250 °C.
Was de bloemkool en verkruimel met je handen tot kleine roosjes.
Meng met de komijn, koriander, kaneel, cayennepeper en arrowroot.
Verdeel over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie.
Rooster in de oven in 30 minuten gaar. Roer af en toe om of pas de temperatuur iets naar beneden aan als dat nodig is.
Neem de bakplaat uit de oven. Verlaag de temperatuur naar 180 °C.
Bak de pizzabodem in 8-10 minuten gaar.
Meng de bloemkool met de zongedroogde tomaten.
Snijd de peterselie fijn. Haal de pitten uit de granaatappel.
Besmeer de pizzabodem met hummus. Beleg met de geroosterde bloemkool.
Maak af met harissa, peterselie en granaatappelpitten.