Indiase tikka masala met champignons en koolraap

Sojavrij
Vegan
Pindavrij
Indiaas

Tikka masala is één van de beroemdste Indiase curry’s in Europa. Wil je echt een authentieke Indiase curry zelf maken, maar weet je eigenlijk niet hoe je ‘m echt op z’n Indiaas maakt? Hoe je die Indiase smaken naar boven haalt? Dan is een pot Indiase curry kopen echt geen schande. Dit is gewoon biologische topkwaliteit in een potje. Smaken van de bovenste plank. Een tikka masala die écht iedereen kan maken, want laten we eerlijk zijn: skills heb je voor dit recept niet nodig. Een snelle, makkelijke Indiase curry, gemaakt met Indiase currysaus. Vergeet niet om die van TerraSana te gebruiken, want die maakt het verschil!

DinerCurry1 portie25 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Zilvervliesrijst lang150 g
Rode ui1
Kastanjechampignons125 g
Indiase tikka masala curry1 pot
Geroosterde sesamolie1 elCashewnoten75 g

Keukenspullen

Oven
Blender

Zo maak je het

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.  
  2. Snijd de koolraap in kleine blokjes van 1 of 1,5 centimeter.  
  3. Stoom de koolraap in 15 minuten gaar in een stoompan of met behulp van een stoommandje.  
  4. Snijd de rode ui fijn. Snijd de kastanjechampignons in vieren.  
  5. Doe de sesamolie in een koekenpan. Fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak in 3-5 minuten gaar.  
  6. Voeg de koolraap toe en bak kort aan.  
  7. Zet het vuur zacht, voeg de tikka masala toe en warm zachtjes op.  
  8. Serveer de curry met de zilvervliesrijst en cashewnoten. 

Tip(s)