Indiase madras linzencurry

Indiaas

Linzen en Indiase curry, dat is een lekkere combo. Een soort dahl en Indiase curry in één. Dit is een makkelijk recept voor vegan curry, waar je helemaal geen chef skills voor nodig hebt. Gewoon die pot met currysaus toevoegen aan de gekookte linzen, en je bent er al. Niemand die weet dat de currysaus uit een potje komt, want de smaken zijn fenomenaal! Gewoon helemaal zoals een authentieke Indiase curry hoort te smaken. Een snel en makkelijk recept voor madras linzencurry dus!

DinerCurry2 porties15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de toppings:
Verse korianderhandje

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. 
  2. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.  
  3. Snijd de ui.  
  4. Doe de sesamolie in een koekenpan. Fruit de ui 2-3 minuten.  
  5. Voeg de Indiase curry toe en laat zachtjes opwarmen.  
  6. Doe ondertussen de naan in de oven, bak volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  7. Snijd de koriander fijn.  
  8. Giet de linzen af en voeg ze toe aan de curry.  
  9. Serveer de linzencurry met een schep vegan roomkaas en bestrooi met de gehakte koriander. Gebruik naan als breekbrood bij de curry.  

Tip(s)