Indiase korma curry met aubergine en broccoli

Vegan
Indiaas

Een echte Indiase korma curry heeft lekker een beetje een kokossmaak en is mild van smaak. Deze currysaus komt dan wel uit een potje, maar dat doet echt niets af aan de smaak. Je had deze curry net zo goed kunnen afhalen bij dat lekkere Indiase restaurant om de hoek. Niemand die merkt dat jij hier nog geen 20 minuten werk in hebt zitten. Een Indiase curry korma met extra veel groente! En natuurlijk hartstikke plantaardig. Een tip is om echt konjac rijst te gebruiken. Niet alleen omdat daar bijna geen calorieën in zitten, maar ook omdat je daarmee de maaltijd een stuk lichter maakt. Top tip! 

DinerCurry2 porties25 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Aubergine1
Rode ui1
Paprikapoeder1/2 tl
Broccoli1
Indiase currysaus korma1 potKonjac rijst1 pak

Keukenspullen

Oven
Keukenmachine
Broodrooster

Zo maak je het

  1. Snijd de aubergine in de lengte in drieën en de breedte in drieën, zodat je stukken hebt van ongeveer 5x2 centimeter.  
  2. Stoom de aubergine in ca. 12 minuten gaar in een stoompan. 
  3. Snijd en breek de broccoli in kleine roosjes. Stoom in 3 minuten gaar. Zet apart. 
  4. Snijd de rode ui fijn.  
  5. Doe de sesamolie in een koekenpan. Fruit de ui. 
  6. Voeg de aubergine toe aan de ui. Bestrooi met paprikapoeder en bak een minuutje met de ui mee, tot de aubergine wat kleur krijgt.  
  7. Voeg de Indiase korma curry toe. Laat de curry zachtjes opwarmen.  
  8. Warm de konjac rijst op in een andere koekenpan (1-2 minuten). Breng eventueel op smaak met een beetje zout, sojasaus en/of sesamolie. 
  9. Serveer de curry met de gestoomde broccoli en konjac rijst.  

Tip(s)