Groentewokschotel met rode quinoa

Glutenvrij
Vegan
Suikervrij
Mediterraans
Quinoa met tomatensaus, dat blijkt dus een supercombi te zijn! In dit gerecht zit lekker veel groente, en dat is gezond genieten. Een simpel recept voor mama's en drukke baasjes. Op dit quinoa recept ben je in no-time dol!
Diner & lunchWokgerecht2 kommen30 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Driekleuren quinoa150 g
Rode uien2 kleine
Courgette0,5
Rode puntpaprika1
Sperziebonen150 g
Kokosolie (geurloos)1 flinke el
Curcuma latte ginger1 tl
Komijnpoeder1 tl
Tomatensaus 100%1 potTamari3 elCashewnotenoptioneel

Keukenspullen

Wokpan

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Kook de quinoa in ca. 12 minuten gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de rode ui fijn. Snijd de courgette en paprika in reepjes of blokjes. Snijd de sperziebonen in drieën.
  3. Doe de kokosolie in een wok. Zet het vuur hoog. Wok de gesneden groenten in ca. 5 minuten gaar en knapperig.
  4. Zet het vuur iets zachter. Voeg de curcuma latte en het komijnpoeder een minuutje toe, tot het begint te geuren. Blus af met de tomatensaus en tamari.
  5. Zet het vuur zacht en laat de tomatensaus in 1 minuut warm worden.
  6. Meng de quinoa met het groentemengsel.

Tip(s)

  • Vervang quinoa door couscous, (glutenvrije) pasta of Japanse soba.
  • Houd je over? Doe de restjes in de blender, voeg water toe en eet het als tomatengroentesoep!