Groene noodlesalade met cashews

Glutenvrij
Vegan
Thais
Deze vegetarische noedelsalade is een topper van Nienke Gottenbos, oftewel De Groene Vrouw. Een koude noedelsalade met frisse tonen en Japanse umami smaken. Want zeg nou zelf, had je zelf aan umeboshi gedacht als ingrediënt door zo'n frisse noedelsalade? Wij niet, maar Nienke wel. En dat is niet voor niets, want umeboshi past helemaal bij 'poepdokter' Nienke. Zie dit recept als jouw nieuwe favo oosterse noedelsalade of koude zomerse salade met paksoi. Niet zo'n fan van rauwe groente? Bak de paksoi dan kort aan. Lekker als lunch om mee te nemen naar kantoor!
DinerNoodlegerecht1 portie15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de saus:Cashewpasta1 elShoyu1 elMirin1 el
Haverdrankoptioneel
Zwarte pepernaar smaak

Chef

De Groene Vrouw - Nienke Gottenbos
Nienke heeft in Nederland naam gemaakt als ‘de poepdokter’. Ze is coach, trainer en auteur van boeken over darmflora. Check groenevrouw.nl

Zo maak je het

  1. Kook de sobanoedels in 3-4 minuten gaar. Giet af en spoel onder koud water.
  2. Snijd de umeboshi in kleine stukjes. Meng met de noedels.
  3. Snijd de paksoi zo fijn mogelijk.
  4. Meng de cashewpasta, glutenvrije sojasaus en mirin in een schaaltje. Is de saus te dik? Voeg dan een scheutje havermelk (of andere plantaardige melk) toe. 
  5. Verdeel de noedels, paksoi en kiemen over de borden.
  6. Verdeel de saus erover.
  7. Garneer met geroosterde cashewnoten en furikake.