Granola met kurkuma

Alleen gezoet met ahornsiroop
Vegan
Maak tijd voor het beste granola recept dat er is! Granola met een gezond randje en een geheim ingrediënt: curcuma latte! Door de geurige kruiden (vooral de kurkuma) die in deze latte-mix zitten, wordt je granola knalgeel. Zo begin je je ochtend met muesli-ontbijt goed én word je hartstikke vrolijk van de kleur op je bord. Met de noten kun je variëren zoveel je wilt, als je de verhoudingen maar aanhoudt, zit je goed!
OntbijtGranola12 porties30 minuten bereiden
Delen:

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. 
  2. Meng de havervlokken, nuts & seeds mix en curcuma vanilla latte in een grote kom.
  3. Doe de kokosolie in een vuurvast schaaltje. Laat in een paar minuten smelten in de oven.
  4. Doe de ahornsiroop bij de kokosolie en roer door elkaar.
  5. Giet dit over de droge ingrediënten en meng goed, tot iedere vlok bevochtigd is.
  6. Bak in ca. 20 minuten goudbruin. Schep af en toe goed om, zodat de granola gelijkmatig bruin wordt. 

Tip(s)

  • Vervang deze snackmix eens voor een van de andere 5 soorten! Zit er gedroogd fruit in? Zet de oven dan op 150°C, zodat niets verbrandt.