Glutenvrije noedels met umami oesterzwammen

Japans

Een vegan recept met glutenvrije noedels, hoe maak je dat lekker? Eerlijk is eerlijk, de oesterzwammen zijn wel een beetje de koning van dit gerecht. Ze geven een lekkere bite en zorgen voor dat extra umami gevoel op je tong. En dat umami-gevoel? Dat wordt nog eens versterkt door de speciale umami-saus. Het grote voordeel van deze saus is dat je alle smaken in 1 flesje hebt. Je zou in theorie dus de noodles zelfs zonder tahin op smaak kunnen brengen. Maar in dit noedels recept zorgt de tahin voor een extra dik sausje. Lekker genieten!

DinerNoodlegerecht1 portie30 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Zo maak je het

  1. Kook de glutenvrije boekweitnoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel af met koud water.
  2. Meng de tahin met de umami-saus en 1 tl sesamolie in een bowl. Voeg de noodles toe en meng de saus erdoorheen.
  3. Scheur de oesterzwammen in kleinere reepjes. Snijd de tofu in kleine blokjes van 1 centimeter.
  4. Verhit 2 tl sesamolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de tofu-blokjes toe en bak ze goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan en zet opzij.
  5. In dezelfde pan, voeg 1 tl sesamolie toe en bak de oesterzwammen tot ze zacht zijn en een goudbruine kleur krijgen. Voeg halverwege het knoflookpoeder toe. Het bakken van de oesterzwammen duurt 5-7 minuten.
  6. Snijd ondertussen de lente-ui fijn.
  7. Voeg de gebakken tofu en lente-ui (weer) toe aan de pan en meng alles door elkaar.
  8. Verdeel de oesterzwammen en tofu over de noodles.
  9. Garneer met gehakte cashewnoten.
  10. Voeg eventueel extra umami-saus toe naar smaak.

Tip(s)

  • Garneren van deze noodles kan ook met gomasio (sesamzaad), furikake (sesamzaad en zeewier), pinda’s of zwart sesamzaad.
  • Ook lekker met rijstnoedels!