Glutenvrije gebakken springrolls uit de pan

Vietnamees

Springrolls maken van rijstpapier? Dat kan! In dit recept bereiden we ze op de Vietnamese manier als summerrolls, en bakken we ze daarna in olie. Het resultaat verschilt van de gebakken springrolls die je kent uit Chinese of Japanse restaurants. Deze vegan springrolls vullen we met noodles, groenten en tofu. Ze zijn perfect als voorgerecht, bijgerecht, lichte lunch of als snack.

Diner & lunchWokgerecht2-3 porties30 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Ui1 middelgrote
Knoflook2 teentjes
Stevige tofu150 g
Geroosterde sesamolie3 elBruin rijstpapier8 vellen
Gemberpoeder1 tl
Gembersiroop1 elSesamzaad2 elTamari2 el
Chinese kool150 g
Glasnoedels50 g

Zo maak je het

  1. Bereid de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet opzij.
  2. Verkruimel de tofu.
  3. Snijd de ui, knoflook en Chinese kool fijn.
  4. Verhit 1 el sesamolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak in 5-7 minuten goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
  5. Voeg weer 1 el sesamolie toe aan de pan. Voeg de ui, knoflook, gemberpoeder en Chinese kool toe en bak in ca. 5 minuten zacht en beetgaar.
  6. Dan voeg je de tofu toe, samen met het sesamzaad, de tamari en gembersiroop. Meng goed en zet dan het vuur uit.
  7. Houd een vel rijstpapier onder de kraan (5-10 seconden) en leg op een schone plank.
  8. Leg in het midden een achtste deel van de noodles en een achtste deel van het koolmengsel. Rol het onderste deel over de kool heen, vouw de zijkanten naar binnen en rol door tot je een stevig rijstpapierrolletje hebt.
  9. Verhit weer 1 el sesamolie in een schone koekenpan op middelhoog vuur. Leg de summerrolls in de pan en bak ze aan alle kanten in 3-5 minuten goudbruin en knapperig.
  10. Serveer direct. Lekker om te dippen in sweet-chilisaus.