Gezonde bananensplit met gekarameliseerde pecan

Probeer deze makkelijke en gezonde bananensplit zonder ijs eens! Dit vegan recept is romig en fruitig tegelijk. Je karameliseert de pecannoten voor de perfecte combinatie van zoet en nootachtig. Dit is een gezondere optie voor zoetekauwen die op zoek zijn naar een verantwoorde snack of traktatie. Een simpel en snel recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Trakteer jezelf (of je geliefde) op deze heerlijke bananensplit en geniet zonder schuldgevoel!

DessertIJs en toetjes2 porties30 minuten bereiden8 uur wachten
Delen:

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Zet de kokosslagroom 8-12 uur lang in de koelkast. 
  2. Doe 1 eetlepel kokos-opklopcrème in een steelpan. Voeg de kokosbloesemsuiker (en chai latte als je dat in huis hebt) toe.
  3. Zet het vuur middelhoog en blijf goed roeren tot je een gekarameliseerde substantie hebt. Wacht tot het begint te bubbelen, maar wacht niet te lang, het verbrandt snel. 
  4. Voeg de noten toe en roer tot alles bedekt is met de karamel. Verspreid op bakpapier en laat afkoelen.
  5. Voeg kokosbloesemsuiker toe aan de slagroom (optioneel). Klop de kokosslagroom in ongeveer 2 minuten op hoge stand, tot je een mooie slagroomsubstantie hebt. Gebruik het liefst een small, hoge kom en een handmixer.
  6. Maak dan de bananensplit klaar. Snijd de bananen in de lengte doormidden en leg op een bordje.
  7. Smeer de choco-hazelnootpasta op de bananen.
  8. Verdeel de slagroom over de bananen. Breek de gekarameliseerde noten en strooi ze erop. Maak af met een drizzle van crunchy amandelpasta.