Geroosterde bloemkool teriyaki

Japans

Een bloemkool ‘steak’, bloemkoolrijst, bloemkoolwrap, met bloemkool kun je veel. Maar eigenlijk is bloemkool gewoon een groente, en eten we die ook het liefst als groente. Dit bloemkool bijgerecht is dan ook geen vervanging voor vlees, rijst of deeg. Heb je een bloemkool gekocht, maar komt ‘ie maar op? Breek de bloemkool dan in stukjes, besprenkel die met onze kant-en-klare teriyaki-saus en zet in de oven. Eet het als bijgerecht in je buddha bowl, rijstgerecht of curry.

BijgerechtGroentegerecht4 porties40 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Bloemkool1
Olijfolie2 el
Teriyaki woksaus3 el
Optioneel
Peterseliehandje

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de bloemkoolroosjes gelijkmatig over de bakplaat.
  3. Meng in een kom de olijfolie en teriyakisaus.
  4. Besprenkel de bloemkoolroosjes met het olijfolie-teriyakimengsel en zorg ervoor dat alle roosjes gelijkmatig bedekt zijn.
  5. Meng de ingrediënten voor de saus.
  6. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de bloemkool 20-25 minuten, of tot ze goudbruin zijn en gaar. Draai ze halverwege om.
  7. Haal de geroosterde bloemkool uit de oven. Serveer met de tahinsaus en garneer eventueel met gehakte verse peterselie.

Tip(s)

  • Lekker in je buddha bowl, salade of in een (Aziatisch) rijstgerecht.