Hoe kun je simpel en snel zelf brownies maken met cacaopoeder? Nou, we verklappen het maar vast: dat kan echt heel makkelijk zijn. Naast cacaopoeder doen we er ook wel een hoop echte chocolade in, want daar worden de brownies lekker stevig en compact van. Bak ze niet te lang, want dan blijven ze fudgy. Dit zijn makkelijke brownies, vegan brownies én glutenvrije brownies. Dat is nog eens de beste versie van een brownie! Probeer het uit en vertel ons wat je ervan vond op sociale media!
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt 150 g pure chocolade en kokosolie au bain-marie. Voeg de ahornsiroop, havermelk, cacao- en vanillepoeder en zout toe en meng.
Voeg de havermeel toe en meng. Het beslag is vrij nat.
Bak in de oven in 40 minuten gaar. Laat afkoelen. Snijd in kleine vierkantjes.
Voor het extra laagje chocolade smelt je 50 g chocolade samen met 1 tl kokosolie. Doe in een spuitflesje en verspreid over de brownies.