Een vriezer vol ijsjes. Dat willen we in de hitte allemaal, toch? Koel jezelf af met deze vegan ijslolly's. Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om ze te kunnen maken. Een kwestie van mixen, bevriezen en eten. Een ijsmachine is niet nodig, een blender en ijslollyhouder wel. Heb je alleen een vorm voor ijsblokjes? Maak dan gewoon mini-ijsjes!
SnackIJs en toetjes4-8 ijsjes5 minuten bereiden5 uur wachten
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Snijd met een mesje de schil van de sinaasappel en de citroen. Doe ze vervolgens in hun geheel in de blender en maal helemaal fijn.
Voeg de curcuma latte en amazake toe en meng.
Voeg als laatste het gemberbier toe en pulseer een aantal keer, tot alles gemengd is.
Vul de vormpjes met het mengsel en laat minimaal 5 uur opstijven in de vriezer.
Tip(s)
Gebruik een goede blender of smoothiemaker. Met een keukenmachine krijg je de citroen en sinaasappel niet 100% fijn.