Easy Thaise gele curry met low-calorie konjac rijst

Pindavrij
Vegan
Notenvrij
Glutenvrij
Suikervrij
Koolhydraatarm
Thais

Hoe maak je een goede gele curry? Met Thaise currypasta is dat sowieso een eitje. De currypasta zelf is niet pittig, maar door een groene peper toe te voegen, geef je 'm zelf wat pit. Heb je een gezin met kinderen die (nog) niet pittig eten, en wil je toch lekker Thais eten? Dan laat je de peper gewoon weg en kunnen ook de peper-haters het aan (proven successful!). Door de kokosslagroom te gebruiken, word je curry extra romig. Ja, slagroom klinkt zoet, maar zolang je geen suiker toevoegt, is het gewoon een volvette kokosmelk. Top voor Thaise curry's! Al met al een voorbeeld van hoe makkelijk een recept voor Thaise curry met aardappel en aubergine kan zijn.

DinerCurry4 grote porties40 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Kokosolie (geurloos)1 el
Ui1 middelgrote
Wortel1 middelgrote
Knoflook2 teentjes
Thaise groene currypasta90 g
Groene peper1
Aubergine1
Aardappels, vastkokend2
Water400 ml
Kikkererwten (in pot)350 g
Kokos-opklopcrème400 mlKonjac rijst250 g
Verse koriandernaar smaak

Zo maak je het

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel en aardappel in blokjes, de aubergine in grovere stukken.
  2. Verhit de kokosolie in een pan en bak de ui en wortel 3-4 minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg de knoflook en optioneel de groene peper toe en bak nog 1-2 minuten.
  4. Voeg vervolgens de Thaise currypasta toe en bak nog 1 minuut.
  5. Voeg de aubergine, aardappel en water toe en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan. Zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen.
  6. Roer de kikkererwten en kokosmelk erdoor en laat nog 5 minuten sudderen, of tot de curry de gewenste dikte heeft en de aardappel gaar is.
  7. Verwarm ondertussen de konjac rijst.
  8. Verdeel de curry over de kommen. Voeg de verse koriander toe.
  9. Serveer met konjac rijst.

Tip(s)

  • Kokos-opklopcrème is ook heel lekker om te gebruiken in curry’s en in hartige gerechten. De smaak is niet zoeter dan kokosmelk, er zit alleen méér kokos (en dus meer vet) in. Ideaal voor extra rijke Thaise curry’s!