Detox pickle

Glutenvrij
Caloriearm
Vegan
Vetarm
Koolhydraatarm
Japans
Deze detox salade (pickle) is een zelf gefermenteerde mix van ontgiftende groentes. Een simpel recept voor gezond bijgerecht of frisse salade, en een manier om je eigen groente te fermenteren. Want met de pickle pers (fermentatiepers) is thuis fermenteren heel simpel en snel. Een fris voorjaarsrecept, een prima gerechtje om na je detoxkuur te eten en een lekkere toevoeging aan je rijstgerecht of salade.
BijgerechtGefermenteerd eten2-4 porties15 minuten bereiden8 uur wachten30 minuten weken
Delen:

Dit heb je nodig

Bleekselderij4 stengels
Radijsjes10
Kombu4 cmShoyu3 elMirin1 el

Keukenspullen

Pickle pers

Chef

Peter van Berckel
Peter van Berckel is de grote fermentatie-expert van Nederland. Hij is auteur van het fermenteerboek 'Tsukémono', heeft een webshop en geeft cursussen. Fermenteren is echt zijn niche! Check petervanberckel.nl

Zo maak je het

  1. Week de kombu 30 minuten in een beetje koud water, tot het zacht is.
  2. Verwijder met een dunschiller de draden van de bleekselderij stengels.
  3. Halveer brede stengels in de lengte.
  4. Snijd de selderij in schuine stukken (Chinese ruit) van ca. 5 cm.
  5. Verdeel de radijsjes met groen over de lengte in vieren.
  6. Doe de groenten in de pickle pers.
  7. Snijd de kombu in zo dun mogelijke reepjes en voeg samen met het weekwater, sojasaus en mirin toe aan de groenten en meng door.
  8. Doe het deksel op de pers en laat 8 uur op kamertemperatuur picklen.
  9. Deze knapperige pickle is een heerlijk bijgerecht bij iedere maaltijd.

Tip(s)

  • Deze pickle is 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.