Crunchy salade uit de pickle pers

Notenvrij
Pindavrij
Glutenvrij
Tarwevrij
Vegan
Vetarm
Suikervrij

Heb je nog nooit een pickle pers gebruikt, en wil je wel eens een makkelijk pickle pers recept maken? Dit is het eerste recept wat je moet proberen. Door de combinatie van verschillende groentes en Japanse smaakmakers ben je na één keer 'hooked'. Een vegan recept met authentieke Japanse ingrediënten, ideaal als bijgerecht bij rijst of noedels, of eigenlijk iedere avondmaaltijd.

Diner & lunchSalade4 porties25 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Wakame1 strip
Rode kool1/2
Rode biet1
Wortel1 middelgrote
Ui1/2
Verse gember1 tl
Genmai su2 elUme su2 el

Keukenspullen

Pickle pers

Chef

Nerea Zorokiain & Almudena Montero - Nishime

Nerea Zorokiain en Almudena Montero zijn het duo achter Nishime, een persoonlijke en online school die gezond eten en een evenwichtige levensstijl promoot. Hun missie? Het aanbieden van praktische hulpmiddelen om iedereen te helpen gewoontes te vinden en te behouden die hen in staat stellen te floreren.

Zo maak je het

  1. Week de wakame 10 minuten.
  2. Hak alle groenten zo fijn mogelijk. Houd er rekening mee dat je de groente alleen gaat fermenteren en niet gaat koken. Hoe fijner je ze snijdt, hoe lekkerder ze worden. Doe de fijngesneden groenten in een grote kom.
  3. Hak het zeewier fijn en voeg toe aan de groenten.
  4. Rasp de gember. Voeg samen met de genmai su en ume su toe aan de kom.
  5. Meng goed en kneed de groenten lichtjes met je handen.
  6. Doe in de pickle pers en laat 2 tot 3 uur fermenteren. Je kunt de gerfermenteerde groente tot 1 week bewaren.