Couscoussalade met ahorn-mosterddressing

Marokkaans
Couscous salade zonder feta: bestaat dat eigenlijk wel? Jaja! Deze vegan salade (ha, daar heb je het al, dat gaat natuurlijk niet samen met feta) alle smaken en structuren die je maar wilt in een goede salade. De artisjokken geven die lekker vlezige, softe bite, de doperwten en spinazie zorgen voor je dagelijkse groen. Welke dressing je bij de couscous salade eet? Wij kozen voor een vegan honing-mosterddressing. Dan krijg je dus ahorn-mosterddressing. En dat is lékker! Deze vegan couscous salade doet het overigens goed als koude salade, maar zeker ook als warme maaltijd.
Diner & lunchGroentegerecht1-2 porties15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Couscous100 g
Rode uien2 middelgrote
Artisjokken in olijfolie1/2 pot
Spinazie200 g
Doperwten100 g
Verse peterselie5 g
Pijnboompitten10 g
Voor de dressing:Genmai su2 el
Mosterd1/2 tl
Ahornsiroop graad A1 tl
Peper en zoutnaar smaak

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de uien fijn. Verwarm ca. 2 eetlepels olie uit het potje artisjokken in een koekenpan. Bak de uien glazig.
  3. Voeg de spinazie en erwten toe en roerbak tot de spinazie geslonken is en de erwten gaar (ca. 4 minuten).
  4. Meng ondertussen 2 el olie uit het potje van de artisjokken samen met de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  6. Snijd de artisjokken in stukjes en voeg, samen met de gewelde couscous bij het spinaziemengsel. Roer door.
  7. Verdeel de couscous over de borden en maak af met de geroosterde pijnboompitten en dressing.