Courgettebrood met noten, pitten en zaden

Glutenvrij
Vegan
Hoe maak je vegan courgettebrood, die óók glutenvrij is? Dit recept is er eentje voor in de boeken. Met een eiwitrijke basis van zonnebloempitpasta en havermeel maak je in een uurtje een heerlijk homemade brood. Bakken met groente is soms gewoon heel makkelijk!
LunchBrood en sandwich8 plakken1 uur 5 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Walnoten100 g
Courgette1
Lijnzaad gebroken100 gHavermeel100 g
Bakpoeder8 g
Zout1/4 tl
Psylliumvezels15 g
Water50 ml
Zonnebloempittenpasta100 g

Keukenspullen

Keukenmachine

Chef

Jolijn - Beter Door Eten
Jolijn is orthomoleculair voedingsspecialist en coach. Ze runt een blog en webshop voor voeding en supplementen. Ze heeft een speciaal plekje in haar hart voor mensen met allergieën. Check beterdooreten.nl

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Hak de walnoten grof en doe ze in een grote mengkom.
  3. Snijd de courgette in stukken en maal deze in een keukenmachine helemaal tot moes. Doe dit bij de walnoten in de mengkom.
  4. Voeg het lijnzaad, de havermeel, het bakpoeder en het zout toe en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de zonnebloempasta toe.
  5. Meng de psylliumvezels met 50 ml water in een apart kommetje en roer dit door het deeg.
  6. Voeg evt. geleidelijk nog wat water toe als het deeg te droog is. Zorg wel dat het niet te plakkerig wordt.
  7. Neem de deegbol in handen en vorm met je handen een langwerpig brood.
  8. Plaats het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het brood in 50 minuten gaar in het midden van de oven.

Tip(s)

  • Lekker om te beleggen met notenpasta of miso!