Chocolademousse met avocado

Glutenvrij
Vegan
Hoe maak je zelf chocolade mousse, zonder slagroom, zonder melk of zelfs een chocoladereep? Nou, misschien een beetje onverwacht, maar wat dacht je van avocado? Avocado is vet en romig van zichzelf, en daardoor de perfecte vervanger voor slagroom in dit vegan recept. De dadels en banaan maken het zoet, en door echte cacao te gebruiken, wordt het ook zónder chocoladereep heerlijk choco-achtig. Een lekkere, pure choco mousse voor iedereen die plantaardig eet. Doet niet onder voor chocolade mousse uit een bakje!
DessertIJs en toetjes2 glazen10 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Dadels4Cacaopoeder7 el
Avocado1/2
Bevroren banaan1
Citroensap3 el
Ahornsiroop graad A2 el

Keukenspullen

Blender

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Pureer de dadels in een blender tot een gladde massa.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer net zo lang totdat je een supergladde mousse hebt.
  3. Garneer met hennep-zaad of cacaonibs.