Chocoladeijs met groente!

Glutenvrij
Vegan
Bakken met cougette is al niet zo gek meer. Maar zelf ijs maken met courgette? Ja, dat kan dus echt! Courgette is heel neutraal van smaak, dus met genoeg cacaopoeder (chocoladesmaak!) en genoeg zoetigheid is dat onverwacht echt een topcombinatie. Denk even aan dit: je kind wil geen groente eten? Oh, mama heeft wel een chocoladeijsje voor je! Zelfs als je niet verwacht dat dit chocoladeijs lekker is met courgette, zou je het gewoon eens moeten proberen als experiment. Helemaal leuk toch?
DessertIJs en toetjes4 bolletjes10 minuten bereiden8 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Banaan2 st.
Courgette200 g
Dadels100 g
Cacaopoeder1 el
Kokosbloesemsuiker2 el
Voor de garnering:Choco-hazelnootpasta2 el

Keukenspullen

Blender

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Snijd de bananen en courgette in stukjes en leg minimaal een nacht van tevoren in de vriezer.
  2. Maal de dadels helemaal fijn in de blender. Voeg de bevroren banaan- en courgettestukjes en de 2 el chocopasta toe en maal tot een glad mengsel.
  3. Schep bolletjes van het ijs, doe in een bakje en zet terug in de vriezer tot ze hard zijn.
  4. Smelt de chocolade en kokosolie au bain-marie en giet dit vlak voor het serveren over het ijs.

Tip(s)