Een goed vegan brownies recept is goud waard. Dit recept is naast vegan ook nog eens glutenvrij en zonder geraffineerde suikers. De bite is eerder smeuïg dan krokant, maar dat hoort natuurlijk bij een goed brownie recept! De spreekwoordelijke kers op de taart is natuurlijk de zoete aardappel. Samen met de dadels zorgen deze voor de perfecte textuur en zoete smaak van de brownies. Een perfecte zoete snack waar je zowat onbeperkt van kan genieten. Vegan choco brownies for the win!
Paula is grafisch designer bij TerraSana. Ze houdt van mooie dingen en kleurrijk eten. Je vindt in haar een enthousiaste en experimentele thuiskok en boven alles… een sublieme bakker!
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Stoom in ca. 15 minuten gaar. Laat iets afkoelen.
Maal de hazelnoten fijn in de blender. Zet apart.
Maal de dadels in de blender fijn.
Voeg de zoete aardappel toe aan de blender en meng.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng.
Doe bakpapier in een cakeblik. Verdeel het browniemengsel over het cakeblik.
Bak de brownies in 30 minuten gaar in de oven.
Wil je een extra toplaagje? Smelt de pure chocolade au bain-marie en verdeel over de brownie. Maal 25 g hazelnoten fi jn in de blender en verdeel over de chocoladelaag.
Laat de brownie afkoelen, haal uit het cakeblik en snijd in stukken.
Tip(s)
Wil je meer zoet? Voeg 3 el ahornsiroop toe aan het beslag.