trigger

SANTE NatuurCosmetica

EU Commissie bevestigt de zeer goede kwaliteit van Henna in de haarkleuringAfgelopen tijd werd de veiligheid van het gebruik van Henna in plantaardige haarverf vaak ter discussie gesteld. LOGOCOS Naturkosmetik AG, het moederbedrijf van o.a. SANTE, heeft als marktleider op het gebied van natuurlijke haarverzorgingsproducten en plantaardige haarverf, de veiligheid van deze grondstoffen wetenschappelijk laten onderbouwen. Dit door een langdurige samenwerking aan te gaan met SCCS (Scientific Committee on Consumer Safety) die als onderdeel van een project op EU-niveau, de binnen LOGOCOS gebruikte materialen, grondstofcombinaties, producten en de toepassingen uitvoerig heeft onderzocht. 

 
Conclusie onderzoek: Het door LOCOCOS gebruikte Henna is opnieuw beoordeeld als helemaal veilig. Omdat alle testen zijn uitgevoerd op ingrediënten waarmee LOGOCOS werkt, kunnen de resultaten niet worden weerlegd naar producten van andere producenten van plantaardige haarverf. In ieder geval hoeven consumenten, die gebruik maken van SANTE  plantaardige haarverf zich geen zorgen te maken over de veiligheid van de gebruikte Henna. 
 
Henna is veilig in een haarverf, als het gehalte van Lawson, het kleurings hoofdbestanddeel van de hennaplant, lager is dan 1,4%. (Gebruiksvoorwaarden: 100g hennapoeder, 300ml kokend, net zoals geadviseerd bij SANTE natuurlijke haarverf).
 
In het verleden kon er geen definitieve uitspraak worden gedaan over het potentiële gevaar van Lawson, door het ontbreken van belangrijke testresultaten op het gebied van veiligheid. LOGOCOS Naturkosmetic AG heeft voor een deel voor het uitvoeren van deze testen op eigen initiatief – geld beschikbaar gesteld aan het SCCS. 

Belangrijk;
Omdat alleen de ingrediënten zijn getest die door LOGOCOS worden gebruikt, kunnen we op dit moment alleen bevestigen dat de SANTE en LOGONA formule en het gebruiksadvies kan worden gedefinieerd als veilig en kan dus zonder te twijfel worden gebuikt. De statements die in september zijn gepubliceerd op de internetpagina’s van de EU commissie bevestigen dat alleen de veiligheid van henna gebruikt door LOGOCOS kan worden bevestigd en deze statement niet mag worden gebruikt door andere producenten. Oftewel de statement betreft niet andere ingredientcombinaties en gebruiksadviezen. 
De volgende lijst toont aan dat het, naast het kijken naar Lawson discussie, ook waardevol is om naar de andere hoge kwaliteiten van de producten en de gebruikte ingrediënten te kijken:
  • Henna van biologisch-dynamische kwaliteit: Henna is als basis ingrediënt in de plantaardige haarverf een essentieel en daarom is het voor LOGOCOS extra belangrijk de exacte bron van herkomst te weten. Landen van herkomst zoals India, waar de arbeidsomstandigheden en het gebruik van bestrijdingsmiddelen vaak moeilijk zijn te controleren, is daardoor geen optie voor LOGOCOS. Henna wordt door LOGOCOS Naturkosmetik AG direct ingekocht van de SEKEM Farm in Egypte – waar alleen biodynamische kwaliteit kan worden gekocht. Het sociaal ecologisch project SEKEM is opgericht door professor Ibrahim Abouleish en staat voor een holistische benadering. Wereldwijd heeft dit project veel aandacht heeft getrokken: behandel mens en natuur met respect, voor een gelijke wereld en  puur Demeter- ingrediënten.
  • Bewust geen gebruik van Indigo: LOCOGOS weigert ook indigopoeder te gebruiken als kleurstof voor het zwart verven van haar. Omdat dit poeder niet in de plant voorkomt. De Scientific Commitee on Consumer Safety (SCCS) adviseert het gebruik van indigopoeder niet te gebruiken bij haarkleuringen. LOGOCOS gebruikt in tegenstelling tot vele andere aanbieders de onschadelijke gemalen bladeren van de plant Indigofera Tinctoria. Als garantie van fair trade en verantwoorde arbeidsomstandigheden is deze bron erg uniek voor LOGOCOS. 
  • Verven van grijshaar; Bij de LOGONA plantaardige haarverf kan grijs haar op een duurzame manier worden geverfd. De kleur kan na een dag gewoon nog een keer worden aangebracht waardoor de haarkleur van zelfsprekend intensiever maakt. 
  • Optimaal gebruik en kleurintensiteit; Door geleidelijke het water toe te voegen aan het poeder ontstaat een romige structuur die het mogelijk maakt de haarverf goed aan te brengen. De kleurintensiteit van de plantaardige haarverf kan worden versterkt door toevoeging van citroenzuur of azijn. Tevens zijn alle kleuren probleemloos met elkaar te mixen, wat het mogelijk maakt je eigen kleur te ontwikkelen. 
  • Langdurige verzorging en kleurresultaat; De haarverf behoudt niet alleen – eventueel aan te vullen met de LOGONA conditioner spray of kokosolie – langdurig zijn kleur maar het werkt ook nog verzorgend. 
meer informatie SANTE haarkleuringterug

HTML module

Sante natuurlijke shampoo, conditioner, masker deodorant