trigger

SANTE NatuurCosmetica

Steun aanbouwproject door SANTE

Het SANTE “Açai-aanbouwproject”

Door de aankoop van de grondstof bio-açaibessenextract ondersteunt SANTE een gemeenschappelijk aanbouwproject in Brazilië.
Het açai-aanbouwproject “Amazon Organic” werd in 2005 op initiatief van Rainer Welke (oprichter van de Davertmolen) in de provincie Pará, in de buurt van Belém / Brazilië met meerdere coöperaties begonnen.

Momenteel wordt met vijf coöperaties samengewerkt die elk uit ongeveer 15 - 20 families bestaan en ieder tussen 0,5 tot 1,5 hectare amazone bosgebied bezitten.
De kleine boerenbedrijfjes worden regelmatig door een landbouwkundig ingenieur in biologisch-dynamische landbouw geadviseerd, zodat de kennis over teelt- en oogstmethoden in zorgvuldige omgang met het milieu gestimuleerd wordt.

In nauwe samenwerking met het plaatselijke Ministerie van Landbouw Senar worden voor de coöperaties sociale programma’s op het gebied van scholing en gezondheidszorg ontwikkeld en doorlopend uitgebreid. Açai-palmen zijn overigens optimaal op de klimaatomstandigheden in het noorden van Amazonas afgestemd.

Door het verbouwen van gemengde gewassen wordt het land duurzaam geëxploiteerd en wordt het kappen van bossen en de tot nu toe gebruikelijke roofbouw van het land verminderd.

Via het project krijgen de boeren voor hun producten uit gecontroleerde biologische teelt een hogere prijs dan gebruikelijk, en zijn daarom heel erg gemotiveerd om de nieuwe methoden toe te passen.De vruchten worden zorgvuldig met de hand geoogst en aansluitend per boot naar een bio-gecertificeerd partnerbedrijf van het project gebracht in de directe omgeving van de coöperatie, waar ze verder worden verwerkt.
Om ervoor te zorgen dat de waardevolle inhoudstoffen niet verloren gaan, wordt de olie die wij voor onze SANTE producten gebruiken direct ter plaatse geperst en pas daarna naar Duitsland verscheept.

Het gehele proces wordt vanzelfsprekend continu bewaakt en monsters van de grondstof en het eindproduct worden in complexe analyses onderzocht, waardoor een hoge kwaliteit van de grondstof kan worden gewaarborgd.

Het project en de producten worden gecertificeerd door het IBD (Instituto Biodinamico) en voldoen geheel aan de Europese wettelijk gestelde normen voor ecologische producten en productiemethoden.

Door ondersteuning van het Açai-project “Amazon Organic” bevordert SANTE het duurzame gebruik van de açai-palm en helpt daarmee de kleine boerenbedrijfjes van de coöperatie om hun bestaan te verzekeren en hun natuurlijke omgeving te behouden.

Op deze manier dragen wij bij tot het behoud van het unieke ecosysteem van het tropischregenwoud en tot het stabiliseren van het ecologische en sociale evenwicht in de Amazone-delta.terug

HTML module

Sante natuurlijke shampoo, conditioner, masker deodorant