Veel gestelde vragen:

Top 10 veelgestelde vragen

1. Wat is rawfood?

Rawfood zijn producten die niet boven de 42°C zijn verhit, ook niet tijdens het productie- en verwerkingsproces. Praktisch gezien betekent dit vaak dat de producten in de zon gedroogd zijn. Bekijk onze raw superfood producten.
 

2. Zijn de noten in alle notenpasta's geroosterd?

Geen van de notenpasta’s zijn raw. De meeste noten roosteren we (zonder zout). Alleen de amandelen in de witte amandelpasta blancheren we kort, zodat het vliesje van de amandel loslaat. Zo ontstaan ‘witte’ amandelen die zorgen voor een iets zoetere amandelsmaak. Bekijk hier onze heerlijke notenpasta’s.
 

3. Waar komen de pinda’s en noten uit de notenpasta’s vandaan?

We zoeken altijd naar de beste biologische leverancier: vaak kleine projecten en duurzame, innovatieve bedrijven. In ons notenpasta receptenboekje kun je zien waar de pinda’s en noten vandaan komen.

4. Moet je notenpasta na opening in de koelkast bewaren?

Nee, bewaar de open potjes notenpasta gewoon in je keukenkastje. Een koele, donkere plek is het meest ideaal.

5. Waarom hebben de kiembroodjes niet altijd dezelfde structuur?

Wij streven ernaar om de kiembroden zo constant mogelijk te produceren. Toch hangt het eindresultaat bij kiembrood sterk af van het soort graan, de kwaliteit van de oogst (hierin zijn biologische boeren in grotere mate afhankelijk van bijvoorbeeld weersomstandigheden) en de mate waarin het graan kiemt. Hoe beter het graan kiemt, hoe meer water het graan opneemt en hoe smeuïger het broodje is.
 
Kiembrood is gemaakt van gekiemd tarwe, rogge of spelt. Elk soort graan reageert verschillend op het kiemproces:
  1. Rogge kiemt het gemakkelijkst van de drie. Het groeit snel en absorbeert water gemakkelijk. Rogge-kiembrood is in structuur dan ook het meest consistent.
  2. Tarwe kiemt ook goed. Tarwe-kiembrood zijn zelden te hard of te zacht. Het komt echter wel voor dat delen van de tarwekorrels langzamer kiemen dan andere, met als resultaat dat een broodje wat harder is.
  3. Spelt is een compleet ander verhaal. Spelt kiemt in zijn algemeenheid minder goed dan tarwe en rogge. Door het vliesje dat om de speltkorrel zit, hebben de korrels nóg meer tijd nodig, stoppen ze sneller met kiemen of kiemen ze soms zelfs helemaal niet. Hoe minder water kan worden opgenomen, hoe harder het kiembrood wordt.

6. Is de pickle pers bpa-vrij?

Ja, de pickle pers (fermenteertool) is vrij van bpa en weekmakers. Het materiaal bestaat uit plastic (polystyreen, polypropyleen en polyethyleen) en roestvrijstaal (de veer).
 

7. Is het blikje van jullie kokosmelk bpa-vrij?

Ja, het kokosmelkblikje is vrij van bpa.
 

8. Is jullie natto miso rijk aan vitamine K?

Verwar ‘natto miso’ niet met ‘natto’. Dit zijn twee totaal verschillende producten. Natto zijn hele, gefermenteerde sojabonen en dit product is inderdaad rijk aan vitamine K. Natto miso, het product dat wij verkopen, bestaat voor slechts 9% uit sojabonen en is dan ook niet rijk aan vitamine K.
 

9. Hoe (lang) kun je miso bewaren?

Miso bewaar je in principe in de koelkast. Hoe lang? Dat verschilt per miso. Gemiddeld staat er na opening zo’n 6 maanden voor. Hatcho miso kun je bewaren tot de houdbaarheidsdatum, shiro miso is op z’n best als je het binnen 2 maanden gebruikt.
 

 

Uw vraag niet gevonden ? Stel uw vraag

terug